aidsvetelkedo kicsi4

Döntésünk a jövőnk –
az AIDS prevenciós verseny döntője a Civil Központban

Döntőjéhez érkezett a városi középiskolások számára, tájékoztató és megelőző céllal szervezett vetélkedő. Az AIDS világnapjához kapcsolódó verseny utolsó fordulóját ma tartották a Fehérvári Civil Központban. Az eseményt a város képviseletében Östör Annamária egészségügyi tanácsnok nyitotta meg.

 


aidsvetelkedo kicsi1Kutatások szerint a szexuális élet kezdete egyre fiatalabb korra tehető. A fiatalok egészséges szexuális fejlődéséhez, a nem kívánt terhességek kockázatának csökkentéséhez, a nemi betegségek elkerüléséhez nagyon fontos, hogy a diákok tisztában legyenek a fent említett veszélyekkel, illetve ezek megelőzésével.

Immáron hagyománnyá vált, hogy a Fejér Megyei Kormányhivatal Népegészségügyi Szakigazgatási Szerve, a Székesfehérvári Járási Hivatal Járási Népegészségügyi Intézete, Székesfehérvár Önkormányzata és Székesfehérvár Humán Szolgáltató Intézete együttműködve vetélkedőt szervez a Fejér megyei középiskolások számára az AIDS világnapjához kapcsolódóan.

Idén a „Döntésünk a jövőnk” prevenciós verseny keretein belül a HIV fertőzés, az AIDS betegség témakörén kívül a szexuális úton terjedő fertőzések, illetve a nem kívánt terhesség témakörében is összemérhették tudásukat a fiatalok, hogy játékos, szórakoztató formában hívják fel a figyelmet a felelős szexuális magatartás, a prevenció, a védekezés fontosságára. A versenyre 6 város 14 középiskolájából 35 csapat jelentkezett. Az első fordulóban a diákok online feladatlapokat töltöttek ki és plakátot készítettek a felelős szexuális magatartás témakörében.

aidsvetelkedo kicsi2Nagyon sok fehérvári iskolában van már fogkefe és fogrém automata. A prevenciós vetélkedőn pedig bemutatkozott az-az óvszerautomata is, amit a középiskolák felszerelhetnek a folyosóra, ezzel is népszerűsítve az óvszer használatát.

 

Forrás: http://www.szekesfehervar.hu/index.php?pg=news_121477