rokstoriesovszer


Légy
mindig
óvatos!

 

Nem csak a nemkívánt gyermekáldás, de az egyre terjedő betegségek is óvatosságra intenek. Vigyázzon partnerére jobban, mint saját magára! Utólag se zavarja meg semmi a boldog együttlétet.

 

Kezdetekben még kecskebélből készítették az óvszert. Bármilyen hihetetlen a napjaink ízesített csodái pályafutásukat Kr. e. 1000-ben kezdték az ókori egyiptomiak idejében, amikor még csak állati bőrből készült védőeszközként szolgáltak a nemi szerv körül. Vélhetően ez megbízható megoldás volt, hisz a következő 1500 évben nem sok változtatás történt az óvszer használatában. A következő feljegyzések Kr. u. 200-ban készültek az óvszerről, amelyek gall hódítókról számolnak be, akik tulok bőréből készítenek óvszert. A korabeli gall, majd frank festők barlangok falára festett képeken örökítették meg eme tényt. Az óvszer fejlődése ezután újra 1000 évet váratott magára, amikor egy olasz orvos Gabrielle Fallopio 1564-ben írt először a finom vászonból varrt óvszerről. Az 1700-as években feljegyzések készültek az első kígyó-, birka- és disznóbőrből, valamint macskahólyagból készült óvszerről.
Ebben az évszázadban több fejllesztést is kipróbáltak az óvszer készítésekor, például Casanova szalagokkal díszített óvszerrel hódított a nők körében. Az évszázad végén a japánok is betörtek az óvszer fejlesztésének világába és alkalmazni kezdték a teknősbékák belsőségeit, páncélját és bőrét, mint alapanyagot. 1843-ban bekövetkezett az igazi áttörés, azaz az óvszer forradalma, amikor Hancock és Goodyear urak feltalálták a gumi vulkanizálását.
 


A mai óvszer az eredeti rusztikus változatnál jóval vékonyabb, 0,03 mm. A japánok még ennél is vékonyabbat kedvelnek: 0,02 mm az átlag. Az 1900-as években a britek elfoglalták a legbiztonságosabb gumióvszer gyártójának pozícióját és az első óvszerkereskedő is ebből az országból származott. Mrs. Phillips üzlete Londonban működött és jó kereskedő lévén mindenkinek szállított a népszerű condomból. Napjainkban már mindenhol gyártanak gumióvszert és nincs olyan szín, vagy íz, amit ne lehetne megtalálni a piacon. Manapság az óvszerek rezegnek, síkosak, ízesek, fényesek, világítanak és a szivárvány bármelyik színében megtalálhatók. Az extrémebb fogyasztók számára készülnek olyan óvszerek, amik végén, vagy az egész felszínén különböző figurák vannak és a méretek széles választéka is megtalálható.